Skip to content
Лидија Бојиновић, ма

Асистент

Лидија Бојиновић стекла је основно и средње музичко образовање на одсјеку виолине у Музичкој школи "Владо Милошевић" у Бањој Луци, у класи професорице Александре Переуле. Године 2016. завршава основне студије виолине у класи професора Ивана Оташевића као најбољи студент генерације Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, а за постигнуте резултате и бројне успјехе награђена је златном значком Универзитета која носи име „Никола Тесла". Године 2016. уписује мастер студије виолине на Академији уметности у Новом Саду, које 2017. завршава у класи професора Флоријана Балажа са изузетним успјехом и највишом оцјеном.

Професионално искуство

Ужа умјетничка-научна област: Репродукција музике - Виолина

Током школовања и студија осваја значајан број награда и признања на домаћим и међународним такмичењима, а у оквиру концертних активности наступа на концертним подијумима Италије, Словеније, Аустрије, Македоније, Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Републике Српске. Издвајају се солистички концерти одржани у концертним салама Културног центра Бански двор у Бањој Луци, Музичкој галерији Задужбине Илије М. Коларца у Београду, Галерији “Артгет” Културног центра Београда, те Градској кући у Новом Саду. Више пута је наступала као солиста уз пратњу симфонијских оркестара Бањалучке филхармоније (2018), Нишког симфонијског оркестра (2019), те Умјетничког Ансамбла Министарства одбране Републике Србије "Станислав Бинички" (2019). Наступала је и као солиста испред гудачких оркестара Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци и Бањалучке филхармоније.

 

Академске 2018/19. године добила је звање асистента на катедри за гудачке инструменте Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.