Skip to content
Младен Јанковић, ма

Виши асистент

Младен (Миодраг) Јанковић, композитор и музички теоретичар и педагог, рођен је 1991. године у Добоју. Основно музичко образовање стиче у музичкој школи „Маркос Португал“ у Добоју завршивши одсјеке за Клавир и Гитару, а средње образовање у СМШ „Владо Милошевић“ Бања Лука на одсјецима Музички сарадник и Музички извођач – Клавир (класа проф. Бранке Кузмановић).
Године 2014. дипломирао је на одсјеку за Композицију у класи проф. мр Татјане Милошевић Мијановић (Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци), а на истој институцији 2018. године завршава мастер студије из области Музичке теорије – Хармонија, у класи проф. мр Зорана Николића.

Професионално искуство

Ужа умјетничка-научна област: Умјетничко-теоријске дисциплине

Педагошко искуство стиче као демонстратор на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци (академска 2014/2015. година), на студијском програму Музичке умјетности, Катедра за музичку теорију и педагогију.

Исте године ради и као професор Хармоније и Музичких облика у СМШ „Владо Милошевић“ Бања Лука.

У звање асистента на Катедри за музичку теорију Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци изабран је у октобру 2015. године, а у звање вишег асистента у октобру 2019. године.

 

Поред педагошког рада бави се компоновањем примијењене музике и израдом аранжмана за хорове, тамбурашке и гудачке оркестре, етно групе итд.

 

Као пијаниста, у улози клавирског сарадника, остварује дугогодишњу успјешну сарадњу са женским камерним хором „Бањалучанке“, Српским пјевачким друштвом „Јединство“ и етно групом „Траг“.

 

Учесник је семинара из области музичке теорије, педагогије и композиције, а његове ауторске композиције, као и аранжмани, извођени су на бројним концертима и манифестацијама у БиХ и регији.

 

Члан је Музиколошког друштва Републике Српске, Удружења умјетника „Арт пулс“ и Асоцијације композитора музичких стваралаца – АМУС.