Skip to content
Mр Динко Благојевић

Редовни професор

Динко Благојевић рођен је у Градишци. Дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Невене Поповић. Магистрирао је на Академији умјетности Бања Лука у класи истог професора.

Професионално искуство

Ужа умјетничка-научна област: Репродукција музике - Клавир

Усавршавао се на мајсторским курсевима професора Душана Трбојевића, Невене Поповић, Жан Kлод Пенетијеа и Александра Сердара. 
Kао солиста и члан камерних ансамбала наступио је на различитим музичким свечаностима у Земуну, сусретима музичких академија у Новом Саду, те на концертима студената клавирског одсјека ФМУ у дворани Kоларчеве задужбине у Београду. 
На такмичењу младих пијаниста у Нишу 1997. године осваја другу награду као солиста, као и прву награду у категорији клавирског дуа. 
Одржао је солистичке концерте у Београду (Дом културе Студентски град, Галерија Артгет, као и у Галерији Српске академије наука и умјетности), те у градовима региона. Снимао је за Телевизију Србије (студија Београд и Нови Сад) и Радио-телевизију Републике Српске. 
Од првих дана професионалног ангажмана у Бањој Луци, учествује у низу наступа и тако доприноси богатству музичког живота града. 
Наступа у региону.
Ради у звању редовног професора на Kатедри за клавир Академије умјетности у Бањој Луци.