Skip to content

Академија умјетности УНИБЛ партнер у пројекту за који је одобрено финансирање Фонда за Западни Балкан

Академија умјетности УНИБЛ партнер у пројекту за који је одобрено финансирање Фонда за Западни Балкан

Фонд за Западани Балкан је подржао нови пројекат Jazz Art-a под називом ,,In Search of Our Musical Roots”. Пројекат ће се реализовати од априла до децембра 2022. године, у партнерству са Факултетом музичке умјетности у Београду, Србија, Музичком академијом Универзитета ,,Гоце Делчев” у Штипу, Сјеверна Македонија, Академијом умјетности у Универзитета у Бањој Луци, Босна и Херцеговина и организацијом Сyри Блу у Тирани, Албанија.

На четвртом позиву за подршку пројектима пријавило се преко 250 организација са Западног Балкана, а одабрано је 30 пројеката. Овогодишњи позив за предлоге пројеката први пут суфинансира Европска Унија кроз ИПА-Инструмент за претприступну помоћ.

На церемонији у Тирани прошле седмице, награду за додијењени грант примила је Маја Поповић, предсједница организације Jazz Art. Вијест прочитајте овдје

Ово је други пут да је Jazz Art организација добила грант од Фонда за Западни Балкан. Прошле године је успјешно реализован пројекат Balkan Youth Jazz Orchestra.
Фонд за Западни Балкан је међувладина организација, иницијатива министарстава спољних послова шест регионалних земаља. Главни циљ Фонда је јачање сарадње између његових чланица  и њихова интеграција у Европску Унију.

Захваљујемо Фонду за Западни Балкан на њиховом признању и сарадњи, те носиоцу пројекта, орјганизацији Jazz Art чији смо партнери.