Skip to content

IN MEMORIAM: проф. Марица Вулетић-Наумовић (1962-2024)

IN MEMORIAM: проф. Марица Вулетић-Наумовић (1962-2024)

Јуче нас је, после краће и тешке болести напустила проф. Марица Вулетић - Наумовић.

На Академији умјетности УНИБЛ почела је да предаје 2001. до 2009. године Сценски покрет а потом једно вријеме и Позоришну режију. 2013. је добила избор на Позоришну режију у звању ванредног професора, да би код нас поново била ангажована 2015-2017.

За монографију Академије умјетности писала је овако:

,,Пре више од двадесет година, тачније 2001. године, кренула сам на пут на коме су ме чекала нова лица, простори, град и једно дивно педагошко, уметничко и људско искуство. Био је то пут за Бању Луку, који је понекад трајао и више од десет сати, са снегом, кишом, сунцем, аутобусима без грејања зими и врелином спарног ваздуха почетком јуна и септембра. Све се то заборављало при сусрету са дивним младим људима, чистих лица, широких осмеха и очију пуних знатижеље и захвалности за оно што добијају...

Радовали смо се сви, колеге, студенти, особље, а често сам имала утисак да и птице које певају на дрвећу на путу од ка пије до улаза у зграду желе да нас поздраве и подрже у стварању новог света уметности, где се дајемо целим бићем уз осмех. Дивне су биле те године, дивне. Родили су се и развили сјајни уметнички потенцијали, велика пријатељства међу колегама, и велике љубави међу студентима, које и данас трају. Захвална сам за ту срећу, искуство, дивна пријатељства, осмехе, чисто небо и свеж ваздух, жуборење Врбаса и сузе радоснице. Хвала вам, драге колеге. Хвала вам, мили моји бивши студенти. Хвала вам на свему што сте ми дали и што сте учинили мој живот богатијим и племенитијим."

Проф. Марица Вулетић-Наумовић