Skip to content
Dr Natalija Trivić

Docent

Natalija Trivić, docent doktor za užu umjetničku oblast Produkcija na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, na predmetu Menadžment u kulturi, na prvom i drugom ciklusu studija.

Profesionalno iskustvo

Punih 17 godina bila je zaposlena kao novinar, voditelj, urednik i producent na nekoliko televizija u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, a posljednje četiri godine rada na televiziji obavljala je na poziciji direktora Javnog servisa Televizije Republike Srpske. Od 2018. do 2022. godine bila je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, u čijem mandatu su osnovani Audio-vizuelni centar Republike Srpske, Filharmonija Narodnog pozorišta Republike Srpske, Narodno pozorište Istočno Sarajevo te osnovane srednje umjetničke škole. Kao direktor i glavni producent, 10 godina bila je na čelu Međunarodnog festivala kulture Dukatfest.

Magistrirala je 2008. godine na produkciji umjetnosti i medija na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, a u istoj ustanovi je 2021. stekla zvanje doktor nauka – kultura i mediji.