Skip to content
Draško Gajić, ma

Vanredni profesor

Draško Gajić ima veliko radno iskustvo kao TV snimatelj. Na RTRS-u radio na mnogim projektima, snimio više TV reportaža, dokumentarnih filmova i direktnih TV prenosa.
Кao snimatelj radio i za mnoge druge produkcijske kuće. Pored snimateljskog rada, pohađao i vodio mnoge radionice iz oblasti snimanja i umjetničkog osvjetljavanja, kako u zemlji tako i inostranstvu.

Profesionalno iskustvo

Uža umjetnička oblast: Snimanje

Nagrađivan na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima u kategoriji dokumentarni film, te se usko profilisao kao snimatelj dokumentarnih filmova. Od radova na  dokumentarnim projektima izdvajaju se: dokumentarna TV serija Pećine Republike Srpske, dokumentarni filmovi: Led, Drobljenje tišine, Ptice Bardače, Sarajevo 2014, Davno sam ti leg'o. Osim dokumentarnih filmova, radio na nekoliko igranih televizijskih formi: TV drama Neka bude šta bude, TV serija Zamalo život, TV film Uzdah na krovu.

Završio prvi i drugi ciklus studija na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, SPDU, Кatedra za film i TV, u klasi profesora Dragana Jovanovića.

Zaposlen na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, profesor na nastavnom predmetu Кamera. Pored redovnih aktivnosti u nastavnom procesu, zajedno sa studentima učestvuje na raznim filmskim festivalima i radionicama.