Skip to content
Đorđe Vranješ

Asistent

Đorđe Vranješ rođen je 31.10.1985. godine u Banjoj Luci, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, na studijskom programu Dramske umjetnosti, smjer Produkcija. Nakon osnovnih studija upisuje master studije Reklama i mediji na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Profesionalno iskustvo

Uža umjetnička-naučna oblast: Filmska i TV produkcija

Za vrijeme studiranja 2015. i 2016. godine honoroarno radi za više marketinških agencija i produkcijskih kuća na produciranju reklamnih spotova.

Od 2016. do 2018. radi u produkcijskoj kući Bosonoga produkcija Banja Luka, kao direktor projekata zadužen za produkciju, vođenje i koordinaciju svih projekata (filmova, tv serija, reklamnih spotova, muzičkih spotova, promotivnih filmova i događaja).

Demonstrator na smijeru Produkcija za akademsku 2019/2020. godinu na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci

Producent međunarodnog filmskog festivala ”Dukafest” 2019. godine.

2020. godine osniva produkcijsku kuću ”Stiglitz Productions” doo Beograd, Republika Srbija, koja se bavi produkcijom filmova, tv serija, pozorišnih predstava i reklamnih spotova u Srbiji i regionu.

Od 2021. godine zaposlen na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci kao asistent na predmetima Filmska i TV produkcija.

Član upravnog odbora Centra za razvoj unapređenje kinematografije Republike Srpske.