Skip to content
Vladimir Кlepić, ma

Docent

Vladimir Кlepić, rođen 27. 5. 1983. godine u Bihaću od oca Milorada i majke Snežane (djevojački Pećanac). Osnovnu školu, nakon napuštanja rodnog grada zbog ratnih dejstava 1995. godine, završava u Vršcu, Republika Srbija. U Osnovnoj školi „Vuk Кaradžić“ u Vršcu uradio prve radove iz oblasti ilustracije za školske novine „Vučko”, za koje je bio i član uredništva zadužen za dizajn. Srednju ekonomsku školu završava u Banjoj Luci, u kojoj ima i prvu izložbu. Nakon srednje škole zapošljava se u tržnom centru „Slavija komerc - Cash and carry” (od 2002. do 2003. godine), gdje radi na poslovima održavanja hardvera računara i knjigovodstvenog softvera. Upisao se na Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci 2006. godine, smjer Slikarstvo u klasi profesora Vese Sovilja. Nakon druge godine prebacuje se na smjer Grafika, u klasu profesora Nenada Zeljića, kod koga je diplomirao 2010. godine. Nakon osnovnih studija upisuje master studije na istom fakultetu kod profesora Nenada Zeljića i završava ih 2013. godine sa završnim radom - izložbom pod nazivom „Mentalna projekcija slike”.

Profesionalno iskustvo

Uža umjetnička-naučna oblast: Grafički dizajn

U toku studija izlagao samostalno i na kolektivnim izložbama. Od 2011. do 2014. godine radio na kreiranju i dizajniranju informativnih i promotivnih materijala, na produkciji izložbi, vođenju studijskih putovanja i drugih aktivnosti za Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Od 2014. godine zaposlen na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci kao saradnik na studijskom programu Likovne umjetnosti – Кatedra za grafički dizajn.