Skip to content
Lidija Bojinović, ma

Asistent

Lidija Bojinović stekla je osnovno i srednje muzičko obrazovanje na odsjeku violine u Muzičkoj školi "Vlado Milošević" u Banjoj Luci, u klasi profesorice Aleksandre Pereule. Godine 2016. završava osnovne studije violine u klasi profesora Ivana Otaševića kao najbolji student generacije Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, a za postignute rezultate i brojne uspjehe nagrađena je zlatnom značkom Univerziteta koja nosi ime „Nikola Tesla". Godine 2016. upisuje master studije violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, koje 2017. završava u klasi profesora Florijana Balaža sa izuzetnim uspjehom i najvišom ocjenom.

Profesionalno iskustvo

Uža umjetnička-naučna oblast: Reprodukcija muzike - Violina

Tokom školovanja i studija osvaja značajan broj nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a u okviru koncertnih aktivnosti nastupa na koncertnim podijumima Italije, Slovenije, Austrije, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Izdvajaju se solistički koncerti održani u koncertnim salama Кulturnog centra Banski dvor u Banjoj Luci, Muzičkoj galeriji Zadužbine Ilije M. Кolarca u Beogradu, Galeriji “Artget” Кulturnog centra Beograda, te Gradskoj kući u Novom Sadu. Više puta je nastupala kao solista uz pratnju simfonijskih orkestara Banjalučke filharmonije (2018), Niškog simfonijskog orkestra (2019), te Umjetničkog Ansambla Ministarstva odbrane Republike Srbije "Stanislav Binički" (2019). Nastupala je i kao solista ispred gudačkih orkestara Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Banjalučke filharmonije.

Akademske 2018/19. godine dobila je zvanje asistenta na katedri za gudačke instrumente Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.