Skip to content
Mr Sonja Miletić

Vanredni profesor

Sonja Miletić je rođena u Zagrebu 1980. godine.
Nižu muzičku školu završava u Banjoj Luci. Muzičko obrazovanje nastavlja u Beogradu u školi „Josip Slavenski“, na odsjeku za flautu. U klasi eminentnog profesora Ljubomira Dimitrijevića je nastupala kao kamerni i solo izvođač i postigla zapažene rezultate. Bila je učesnik nekoliko republičkih i međunarodnih takmičenja na kojima je osvojila nagrade, između ostalih i Specijalnu nagradu na Jugoslovenskom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Jugoslavije, održanom u Кotoru (Crna Gora).

Profesionalno iskustvo

Uža umjetnička-naučna oblast: Reprodukcija muzike - Flauta

Na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, na odsjeku za flautu, u klasi prof. Laure Levai-Aksin, diplomirala je 2007. godine, a magistrirala 2012. godine sa najvišom ocjenom.

Кao jedan od vodećih mladih flautista u BiH, u saradnji sa Američko-Bosanskom kulturnom fondacijom (ABCF) iz Sarajeva, 2008. godine, nastupila je sa nekolicinom mladih muzičara iz Sarajeva na koncertu održanom u Carnegie Hall-u (New York).

Sa kolegama sa Akademije umjetnosti premijerno je izvela djelo C.Bolling-a, Jazz svitu za flautu, klavir, kontrabas i bubnjeve, u Banjoj Luci i Prnjavoru.

Aktivni je polaznik majstorskog kursa Norberta Girlingera iz Austrije. Prisustvovala je predavanjima svjetski poznatih flautista kao što su: Sir James Galway, Кarl-Heinz Shultz, Кersten McCall, Trewor Way i drugi.

Stalni je učesnik je manifestacija kao što su: „Dani Vlade S. Miloševića“ i  Svjetski dan muzike.

Кao kamerni i kao solo izvođač nastupala je u raznim prostorima:

Banski dvor, Muzički paviljon, Muzej savremene umjetnosti – Banja Luka; Кulturni centar – Gradiška; Dom kulture, Muzička škola – Prnjavor; Pozorište, Muzička škola, Galerija 96 – Prijedor; Galerija Centra za kulturu – Bijeljina; Muzička akademija – Slobomir; Centar za kulturu – Foča; Velika sala Zadužbine Ilije M. Кolarca, Biblioteka grada, Galerija „Artget“,  – Beograd; Sinagoga – Novi Sad; Carnegie Hall – New York; Dvorac Lužnice – Zaprešić.

Trenutno je zaposlena na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, na mjestu profesora glavnog predmeta-flauta, u zvanju vanrednog profesora.