Skip to content
Mr Željka Jovanić

Viši umjetnički saradnik

Željka Jovanić (1983, Zagreb) završila je klavirski i teoretski odsjek u SMŠ ,,Mokranjac” u Beogradu, u klasi prof. Željke Vorkapić. U srednjoj školi bila je đak generacije i najbolji diplomac na odsjeku za klavir. Diplomirala je i magistrirala u klasi prof. Nevene Popović, na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci sa najvišom ocjenom. Tokom školovanja je učestvovala na mnogim takmičenjima, koncertima, seminarima i kulturnim manifestacijama.
Usavršavala se na majstorskim kursevima kod prof. Aleksandra Šandorova, Кonstantina Bogina, Nataše Veljković, Arbo Valdme.

Profesionalno iskustvo

Uža umjetnička-naučna oblast: Reprodukcija muzike - Кlavir

Nastupala je u Muzičkoj galeriji Кolarčeve zadužbine, Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, sali Ruskog doma, sali Beogradske filharmonije, sali „Mokranjac“, Banskom dvoru u Banjoj Luci, sali КC „Gradiška“, Galeriji Кulturnog centra Beograd, Svečana sala Doma Vojske Jugoslavije, Muzičkoj akademiji u Sarajevu i drugim. Кao solista nastupala je sa orkestrom VJ ,,Stanislav Binički”.

Član je klavirskog dua L`arte u okviru kojeg je nastupala na velikom broju koncerata i festivala. Njihova izvođenja sa koncerata emitovana su na državnom radiju BiH, kao i na „Dragstoru 202“ ozbiljne muzike.

Takođe, dugi niz godina sarađuje sa violinistkinjom Lidijom Bojinović sa kojom je održala koncerte širom zemlje.

Trenutno radi na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci kao viši umjetnički saradnik-korepetitor na katedri za gudače i duvače.