Skip to content
Dekan Akademije umjetnosti

 

Izdavačke aktivnosti

Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci kontinuirano se zalaže za istraživanje i intelektualni razvoj u oblasti umjetnosti. Kroz redovno izdavanje publikacija i naučnih radova, Akademija pruža platformu za promovisanje inovativnih ideja, akademskih istraživanja i kulturnih doprinosa. Naša misija je podržati interdisciplinarni dijalog, poticati kritičko razmišljanje i obogatiti kulturno nasleđe kroz raznolike perspektive umjetnosti. Pretraživanjem ove sekcije, imate priliku da istražite bogatstvo znanja koje je generisano našim predanim timom i talentovanim studentima. 

image_not_found

Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci – 25 godina

 • Monografija je oblikovana na način da pruži uvid prvo u nastanak i razvoj Akademije u okviru Univerziteta u Banjoj Luci, što je obogaćeno i ličnim sjećanjima većine bivših dekana.

   

  IZDAVAČ
  Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci
  Centar za vizuelnu umjetnost, Banja Luka
   
   
  Digitalno izdanje
image_not_found

Godišnja izložba radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci – 2023.

 • Ovogodišnja završna izložba studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci poklapa se sa značajnim jubilejom – četvrt vijeka od osnivanja Akademije. Samim tim, ova izložba može da posluži i kao studija slučaja pri analiziranju umjetničkih tokova koji su se razvijali na Akademiji od njenog postanka do danas.

   

  IZDAVAČ
  Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci
   
   
  Digitalno izdanje