Skip to content
Dekan Akademije umjetnosti

 

Izložba „Inter/Akcija“

Projekat „Inter/Akcija“ je rezultat saradnje, dijaloga i razmjene o idejama i pitanjima savremene umjetnosti koji kontinuirano realizuju studenti Fakulteta likovnih umetnosti i Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 2016. godine. 
Dijaloška forma projekta se od 2021. godine usložnjava i ostvaruje kao regionalna međuinstitucionalna saradnja kojoj se pridružuju Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske. 
Izložba „Inter/Akcija“ povezuje studenate završnih godina Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Akademije umjetnosti iz Banja Luke na zajedničkom umjetničko-kustoskom projektu.  Izražavajući se kroz različite tehnike i medije, mladi umjetnici i istoričari umjetnosti iskazuju svoja viđenja sadašnjosti, njenih različitih formi, fenomena i tendencija. Kao rezultat ovog procesa nastaje zajednička izložba i kustoska radionica u Banjoj Luci u Galeriji plus, Muzeja savremene umjetnosti RS i u Beogradu svake godine. 

Galerija

Pogledajte dostupne fotografije