Skip to content
image_not_found

Likovne umjetnosti

Primarna svrha studijskog programa Likovne umjetnosti je školovanje likovnih umjetnika koji će svojim umjetničkim djelovanjem unaprijediti likovnu scenu grada, Republike i regiona. Podsticanje inicijative za njihovo umjetničko djelovanje je najvažniji cilj, te razvijanje kritičke svijesti kako prema svom radu, tako i prema pojavama koje čine savremenu likovnu praksu.

Likovne umjestnosti na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci

01.

Za koga je ovaj program

Likovni program je namijenjen onima koji žele da steknu široku i čvrstu osnovu za bavljenje stvaralaštvom u oblasti likovne umjetnosti, kao i uvid u druge oblasti vizuelnog izražavanja, te da integrišući svoja iskustva izgrade zrelu autorsku ličnost.

02.

Školovanje i zvanja

Na programu Likovnih umjetnosti su organizovana dva ciklusa školovanja.
Osnovne studije koje nose 240 ECTS i njihovim završavanjem se stiče zvanje diplomiranog umjetnika iz uže oblasti izučavanja. 
Master studije nose 300 ECTS i njihovim završavanjem se stiče zvanje mastera iz uže oblasti izučavanja. 

Smjerovi

Koje oblasti se izučavaju na Likovnom programu

 • image_not_found

  Slikarstvo i Intermedijalna umjetnost

  Budući studenti Slikarstva teže da razviju svoje crtačke i slikarske predispozicije i talente, te djeluju u domenu savremenih umjetničkih praksi, novih medija i eksperimentalne umjetnosti.

   

  Istraži
 • image_not_found

  Grafika

  Namijenjen onima koji žele da steknu široku i čvrstu osnovu za bavljenje stvaralaštvom u oblasti likovne umjetnosti sa akcentom na izučavanje grafičkih tehnika.

   

  Istraži
 • image_not_found

  Grafički dizajn

  Danas živimo u svijetu vizuelnih komunikacija, razvoja interneta i društvenih mreža u okviru kojih grafički dizajn ima veoma važnu i dominantnu ulogu jer bez kvalitetnog i dobrog grafičkog dizajna nezamisliva je bilo kakva privredna djelatnost.

   

  Istraži

Upoznaj profesore

Pogledaj njihove biografije i profesionalna postignuća