Skip to content

Academy of Arts is a partner in a project funded by Western Balkans Fund

Academy of Arts is a partner in a project funded by Western Balkans Fund

Fond za Zapadani Balkan je podržao novi projekat Jazz Art-a pod nazivom ,,In Search of Our Musical Roots”. Projekat će se realizovati od aprila do decembra 2022. godine, u partnerstvu sa Fakultetom muzičke umjetnosti u Beogradu, Srbija, Muzičkom akademijom Univerziteta ,,Goce Delčev” u Štipu, Sjeverna Makedonija, Akademijom umjetnosti u Univerziteta u Banjoj Luci, Bosna i Hercegovina i organizacijom Syri Blu u Tirani, Albanija.

Na četvrtom pozivu za podršku projektima prijavilo se preko 250 organizacija sa Zapadnog Balkana, a odabrano je 30 projekata. Ovogodišnji poziv za predloge projekata prvi put sufinansira Evropska Unija kroz IPA-Instrument za pretpristupnu pomoć.

Na ceremoniji u Tirani prošle sedmice, nagradu za dodijenjeni grant primila je Maja Popović, predsjednica organizacije Jazz Art. Vijest pročitajte ovdje

Ovo je drugi put da je Jazz Art organizacija dobila grant od Fonda za Zapadni Balkan. Prošle godine je uspješno realizovan projekat Balkan Youth Jazz Orchestra.
Fond za Zapadni Balkan je međuvladina organizacija, inicijativa ministarstava spoljnih poslova šest regionalnih zemalja. Glavni cilj Fonda je jačanje saradnje između njegovih članica  i njihova integracija u Evropsku Uniju.

Zahvaljujemo Fondu za Zapadni Balkan na njihovom priznanju i saradnji, te nosiocu projekta, orjganizaciji Jazz Art čiji smo partneri.