Skip to content
Dekan Akademije umjetnosti

 

Издавачке активности

Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци континуирано се залаже за истраживање и интелектуални развој у области умјетности. Кроз редовно издавање публикација и научних радова, Академија пружа платформу за промовисање иновативних идеја, академских истраживања и културних доприноса. Наша мисија је подржати интердисциплинарни дијалог, потицати критичко размишљање и обогатити културно наслеђе кроз разнолике перспективе умјетности. Претраживањем ове секције, имате прилику да истражите богатство знања које је генерисано нашим преданим тимом и талентованим студентима. 

image_not_found

Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци – 25 година

 • Монографија је обликована на начин да пружи увид прво у настанак и развој Академије у оквиру Универзитета у Бањој Луци, што је обогаћено и личним сјећањима већине бивших декана.

   

  ИЗДАВАЧ

  Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци
  Центар за визуелну умјетност, Бања Лука
   
   
  Дигитално издање
image_not_found

Годишња изложба радова студената Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци – 2023.

 • Овогодишња завршна изложба студената Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци поклапа се са значајним јубилејом – четврт вијека од оснивања Академије. Самим тим, ова изложба може да послужи и као студија случаја при анализирању умјетничких токова који су се развијали на Академији од њеног постанка до данас.

   

  ИЗДАВАЧ

  Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци
   
   
  Дигитално издање