Skip to content
Dekan Akademije umjetnosti

 

О манифестацији

„Дани Владе С. Милошевића“ су традиционална манифестација која се одржава у континуитету у Бањалуци од 1999. године. Установљена је поводом обиљежавања годишњице рођења академика Владе С. Милошевића, етномузиколога, композитора и музичког педагога, једног од највећих имена умјетничке музике Републике Српске и БиХ. Организатори ове манифестације су Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци и Музиколошко друштво Републике Српске. Ово је јединствена манифестација оваквог карактера у Републици Српској, a сврха манифестације је промоција и развој умјетничког и научног стваралаштва првенствено у области музике, али и других видова умјетности. Циљ ове манифестације је подизање нивоа опште културне и умјетничке свијести цјелокупног друштва на нашим просторима. С радошћу и узбуђењем објављујемо програм манифестације  „Дани Владе С. Милошевића 2024“ која ове године траје од 10. до 19. априла и којим прослављамо јубилеј - 25 година манифестације! 

ПРОГРАМ: Дани „Владе С. Милошевића 2024"

Архива ранијих програма:

ПРОГРАМ: Дани „Владе С. Милошевића 2023"

ПРОГРАМ: Дани „Владе С. Милошевића 2022"

ПРОГРАМ: Дани „Владе С. Милошевића" 2021

 

 

01.

Историјат

Први научни скуп је одржан 20. априла 2001. године поводом стогодишњице од рођења Владе Милошевића и окупио је значајне стручњаке региона, првенствено из области Етномузикологије и Музикологије. Научни скуп је примарно обрађивао теме везане да дјеловање академика Владе Милошевића као етномузиколога, композитора и педагога.  

02.

Пријава радова

Од 2010. године научни скуп је дефинисан са шире постављеном темом која пружа могућност пријаве радова веома широког спектра Владо С. Милошевић- етномузиколог, композитор и педагог – Традиција као инспирација. Од тада научни скуп окупља значајне учеснике из четири музичке области: Музикологија, Етномузикологија, Музичка теорија и Музичка педагогија. Сви научни скупови су пропраћени штампањем Зборника радова, који излази након одржаног научног скупа. 

Књиге сажетака са научних скупова одржаних од 2013. до 2023. године

Импресуми зборника радова са научног скупа ,,Традиција као инспирација" 2002-2021

Дани Владе С. Милошевића

Промо видео 2022.

Галерија

Погледајте доступне фотографије